Nu hade jag turen att få reda på att våra vänner är på väg, redan nu på förmiddagen, så jag hann fundera lite över kvällens meny. Det får bli apelsinmarienerade revbenspjäll och hamburgare, enkelt o gott!
Men det vore gott med något extra också......
Hittade ett recept på nätet, hur man gör majsbröd. Letade efter ett recept på svenska, men det var lite glest. Men en glad amerikansk hemmafru delade gärna med sig av sitt recept - så jag översatte det till våra
svenska mått - attans va gott det blev...
i grillen 220 grader.
Corn bread
1 ägg
5 dl rödmjölk
3 dl majsmjöl
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 dl fryst majs
3 msk honung
½ tsk rödpeppar
1 tsk salt
3 dl riven cheddarcheese
Ska se ut som smör när du rör ihop det – kan behöva mer mjölk (se ut som blöt sand)
Eftersom jag inte hade majsmjöl hemma tog jag 6 dl vanligt vetemjöl och Cheddarosten blev vanlig Edamer ost. Det får ju inte riktigt den där fina gul färgen - men det blev väldigt gott!
Så från real American way to the very Swedish way!