som nyss kommit ut på marknaden, som jag ska få testa - inte helt fel!
Avsändaren var från Popkultur Foodlab som är ett bootstrapped företag och en uppstickare inom matbranschen.
De inspireras och låter nu oss få ta del av det trendiga georgiska kökets kraftiga smaker.
Företaget har valt att använda sig av de ursprungliga recepten från Georgien, men att producera kryddorna i Sverige.
Själva Svanetisaltet har sin ursprungskryddning från bergsregionen Svaneti i Georgien.
Adjika Salt - är Georgiens världsberömda kryddblandning. Här hittar vi chilipappar, koriander, vitlök, blåväppling, ringblomma, sumak och sommarkyndel. Blandningen gör att smakerna växer under tillagning. Hettan från bland annat chilipepparn, finns där, men utan att kompromissa med smaken. Just denna salt-blandning anses som ett mer "torrt" alternativ, än vad man vanligtvis finner i det georgiska köket, men fördelen är att den är lättare att dosera i dina rätter. perfekt att strö över färdig mat likaväl som när du kryddar upp basen till soppor och grytor.
Är du intresserad av att veta mer om Popkultur och det georgiska köket, kontakta gärna Anastasia Lundqvist.
#Popkultur
#kryddor
#Georgien
#georgiskaköket
#blåväppling